BILD_8

Veckomeny

Veckomeny

Lunch vecka 48-51

Lunchbuffé med salladsbord med komponerade sallader med tillbehör, husmanskost, vegetarisk varmrätt, soppa, bröd, smör, måltidsdryck & kaffe. 175 kr per person. 

Måndag 
Varmrätt: Ingefärs- och honungsglaserad kotlettrad med steksky och örtrostade rotfrukter. 
Vegg: Pasta caponata 

Tisdag  
Varmrätt: Pocherad kolja med dragonolja, vitvinssås och örtstomp. 
Vegg:  Vegetarisk lasagne.  

Onsdag
Varmrätt: Köttfärslimpa med gräddsås, lingon, inlagd gurka och kokt potatis. 
Vegg: Fransk bondomelett med purjolök och potatis.       

Torsdag
Varmrätt: Fiskgryta med tomat, saffran, aioli, örter och kokt potatis.
Vegg: Indisk lins- och böngryta med ris.

Fredag
Varmrätt:  Citron- och rosmarinstekt kycklinglårfilé med ört-Veloute och ris.
Vegg: Zucchinibiffar smaksatta med rosmarin och citron och het yoghurtdressing.


OBS! Brunchbuffé åter igen på Nyårsdagen

Under december pausar vi vår brunchbuffé och startar upp den igen på Nyårsdagen kl 11.30-14.00. Brunchen är säsongsanpassad och varieras från helg till helg. Här finns bl a sallader, kycklingklubbor, äggröra, nybakt bröd, nygräddade våfflor med sylt etc. 

Under Trettonhelgen erbjuder vi brunch på fredag den 6/1, lördag den 7/1 och söndag den 8/1. 

Pris 325 kr per person. (0-5 år kostnadsfritt, 6-12 år halva priset, från 13 år 325 kr). 

Välkommen med din bordsbeställning! 

 

Enklare lunch

Under perioden 3-18 december erbjuder vi en enklarare lunch på lördagar och söndagar. Även under perioden 25/12-5/1 (undantaget 1/1) erbjuder vi en enklare lunchmeny samtliga dagar. 

Se nedan: 

  • Chevré Chaud-sallad med getost, rödbeta, endiversallad, spenat, tomat och valnötter. Pris: 185 kr
  • Räksmörgås. Pris: 245 kr
  • Croque Monsieur med senap, tomat, skinka och ost. Serveras med sallad. Pris: 135 kr
  • Vegetarisk indisk linsgrytamed kokosgrund. Serveras med ris. Pris: 165 kr.
  • Clubsandwich med kyckling, bacon, tomat och majonäs. Serveras med pommes frites. Pris: 235 kr. 

 

Middag vecka 48-52

I vår trevliga restaurang njuter du av en välkomponerad middagsmeny efter säsongens råvaror där vi strävar efter att använda ekologiska och närproducerade råvaror. Kökschef Daniel Engellau med team önskar välkommen. 

Måndag 

Förrätt: Sotad tartar på svenskt rådjur med frasig brioche, Karl-Johan svampkräm, syrlig lök och kryddkrasse. 

Varmrätt: Pocherad torsk med dillmarinerade blåmusslor brysselkål, tomat, skummig mussel- Veloute och dillslungad potatis.

Dessert: Kaffekryddad Mascarpone-kräm med inlagda körsbär, körsbärsorbet och rostade hasselnötter.          

Veg: Jordärtskocka med ugnsbakad rödbeta, timjansotad brysselkål, bönkrokett och syrligt brynt smör-vinegrette. 

 

Tisdag 

Förrätt: Carpaccio på hälleflundra, fänkål, ostronkräm, sjögräs och dashi 

Varmrätt: Nystekt lammrostbiff med rostad vitlök, kål, steksky, kronärtskocka och timjanrostad potatis. 

Dessert: Skepparholmens chokladkaka med nysnurrad hallonsorbet och ljumna lakritsvända blåbär.

Veg: Kronärtskockskräm med rökt svartrot, kål och vitlökstekt Hällstad-svamp.

 

Julbord 30/11-24/12

Vi dukar upp vårt traditionella julbord. Välkommen med din bordsbeställning!

 

Barnmeny under jullovet

Lunch

Nystekt pannkaka med sylt och vispad grädde. 

Köttfärssås med pasta.

Middag

Parmaskinka med melonkuber och grissini.

Köttfärssås med pasta.

Grillat kycklingbröst med pommes och  tomatsallad.

Vaniljglass med maräng, chokladsås och banan. 

 

Med reservation för eventuella ändringar.

Då vi lägger stor vikt vid vår matlagning och vill att alla våra gäster ska få en fin matupplevelse ber vi om information gällande eventuella kostallergier senast tre dagar innan ankomst.    

Varmt välkommen!

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01