DSC07405-HDR

Vårt Gröna Arbetssätt

För oss på Skepparholmen Nacka är långsiktig hållbarhet något konkret. Som gäst känner du redan vid mötet med receptionen av den lugna atmosfären och den omtanke om detaljerna som präglar vår anläggning. Det är ingen tillfällighet, det är en fråga om ansvarstagande eftersom vi är medvetna om att vi dagligen påverkar människor och miljö, i närsamhället och globalt. Vi kallar det "Vårt gröna arbetssätt".

Om du besöker oss som konferensgäst eller besöker vårt spa spelar ingen roll, vi erbjuder alltid en grön och hållbar upplevelse där ansvar för miljön, dig som gäst och våra medarbetare är ledstjärnor.

Som första hotell i Sverige är Skepparholmen sen år 2013 hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

För att minska vår miljöpåverkan arbetar vi efter miljöledningssystemet ISO 14001, har KRAV-märkt restaurang och är miljömärkta med SVANEN. Dessutom är den fisk vi serverar spårbar via MSC och ASC. MSC är en internationell standard för hållbart fiske och fungerar på liknande sätt som KRAV-certifiering där en specifik märkning följer varan genom förädlingskedjan. ASC är motsvarande för odlad fisk. 

För att möta dina krav som gäst arbetar vi efter ledningssystemen ISO 9001 och för att värna om våra medarbetare arbetar vi aktivt med CSR-socialt ansvarstagande. En del i vårt sociala ansvarstagande är arbetet med brandskydd, övrig säkerhet och tillgänglighet för gäster med olika funktionshinder.

Även om vi är en liten aktör kan vi påverka. Det gör vi bland annat genom att välja leverantörer med miljöprofil, respektera våra gästers integritet och underlätta för våra medarbetare att utvecklas. På detta sätt är ansvarstagande för en hållbar utveckling en naturlig del i vår dagliga verksamhet. Vi kallar det "vårt gröna arbetssätt"

Vill du veta mer? Kontakta gärna vår administrativa chef:
 

Gunilla Strömberg Pettersson: 070-410 85 66
gunilla.stromberg-pettersson@skepparholmen.se

nyslungad-honung

Vår egen nyslungade honung. 

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01