Spa för hälsa & välbefinnande

Spa - fyra hörnstenar

Benämningen spa innefattar fyra hörnstenar och dessa uppfyller vi på Skepparholmen Nacka. Ett spa ska stimulera alla våra sinnen genom fysisk aktivitet, spabehandlingar, god mat och vila. Vårt spa är inspirerat av naturen och årstiderna. Här finns njutning för kropp & själ. Koppla av i utomhuspoolen och i rymlig bastu med hänförande utsikt över skärgården. Slappna av, meditera och hämta kraft i stillsam miljö. 

DSCF4692

Spapaket inklusive övernattning

Skepparholmen Nacka är vackert beläget i Stockholms innerskärgård i naturskön och välgörande miljö. Här kan du koppla av, äta gott och sova ut. Glömma vardagen för en stund och låta lugnet infinna sig i hela kroppen. I våra spapaket med övernattning ingår entré till spa med varma pooler, torrbastu, upplevelseduschar, gym och relax. 

Liveit_Skepparholmen_AdobeRGB_300dpi11

Dag- & kvällsspa

Stressa ner och låt lugnet infinna sig genom att besöka oss en för- eller eftermiddag. Här får du en skön och avslappnande känsla och dagen går i njutningens tecken. Du kan även besöka oss kvällstid och avsluta dagen med ett några timmar på vårt vackra spa inklusive en läcker middag.

Du har tillgång till magisk infinitypool, värmande bastu och avslappnande lounge. För en extra hälsoboost finns möjlighet till havsbad nere vid bryggan. 

Skepparholmen_HighRes_258

Spabehandlingar

Njut av välgörande massage som mjukar upp stela och ömma muskler och som ger en skön avslappnande känsla.

Låt oss pyssla om ditt ansikte med en skön och stärkande behandlingar. Vi anpassar efter hudtyp där vi hjälper din hud att bli mjuk och smidig. Efter avslutad behandling utstrålar din hud  spänst och lyster. Boka behandlingar i god tid, gärna i samband med att du bokar övriga arrangemang för din vistelse. 

Du kan även besöka oss enbart för att njuta av en behandling, utan entré till spa. 

Infaröd bastu

NYHET! Infraröd bastu

Precis som med en traditionell bastu finns mängder av hälsofördelar med en Infraröd bastu. Kärntemperaturen i kroppen höjs varpå blodcirkulationen ökar. Detta ger nytt syre till musklerna och är extra effektfullt efter ett träningspass för att ge musklerna återhämtning. Infraröd bastu kan även ge en positiv effekt på immunförsvaret och kan även sänka högt blodtryck.

DSCF4611
DSCF4628

Pooler - Salus Per Aqua

Spa betyder "Hälsa genom vatten". Låt kroppen slappna av i varma pooler. I infinitypoolen spejar du på båtar som glider förbi. Inomhuspoolen är likt en trolsk tjärn inbäddad i vacker mosaik. Här kan du känna stressen försvinna och du fylls av ny energi.  

DSCF4617

Bastu

Att bada bastu stärker immunförsvaret och gör gott för muskler och stela leder. Vår torrbastu är rymlig och har utsikt över pool och hav. Om du vågar, kan du bada kallbad vid vår brygga. Kontrasten mellan värme och kyla ger ofta en kick. Den utlöser en mängd hormoner som ökar vårt välbefinnande och skapar en euforisk känsla.

Liveit_Skepparholmen_AdobeRGB_300dpi9

Lounge

Här kan du relaxa i sköna fåtöljer med utsikt över vattnet. Du har fri tillgång till varmt te, frukt och vatten. Vill du köpa något från vår bar finns drycker som champagne, vin, öl och cider tillsammans med snacks och lättare tilltugg. Vi har även glass och choklad. 

Skepparholmen_031

Upplevelseduschar

Att duscha kallt stimulerar immunförsvaret. Hos oss kan du duscha iskallt med eukalyptusdoftande vattenstrålar. Här kan du även njuta av varma duschstrålar med tropisk doft. Att duscha varmt frisätter hormonet oxytocin, som brukar kallas för ”må-bra-hormonet”.

Om du vågar, kan du dra i snöret till en vattenhink med iskallt vatten. Den välfyllda hinken tippar då över. Känns uppfriskande efter ett avkopplande bastubad.

DSCF4638

Tyst Mindfulness

Vid entrén till det tysta Minfulnessrummet välkomnas du av en levande grön växtvägg, skapad för att ge en lugnande påverkan. I detta rum är det tyst och stilla. Här finns vilstolar där du kan luta dig tillbaka och sakta vaggas till ro. I bakgrunden lyssnar du till avkopplande wellnessmusik. 

ocean-g097e9124a_1920

Kallbad

Vill du bada kallbad kan du göra det hos oss. Vid bryggan nere vid vattnet finns en badstege. Det tycks finnas många fördelar med att kallbada regelbundet. Många säger att det bidrar till ett ökat välbefinnande. Personer med hjärtsjukdomar eller med högt blodtryck bör dock rådfråga en läkare innan.

Nyhetsbrev

Signa upp för vårt nyhetsbrev och ta del av fina erbjudanden och kampanjer!

E-postE-mail:

NamnName:

Skepparholmen Nacka
Franckes väg
132 39 Saltsjö-boo
Stockholm
08-747 65 00

Org.nr 556579-7619

krav
svanen-logga
ISO_9001_14001_20121ISO_9001_14001_20121_SV

Med hjärta för miljön

Vi vill att du och miljön ska må bra. Sedan flera år tillbaka bedriver vi ett aktivt och engagerat hållbarhetsarbete. Vi strävar alltid efter att minimera miljöpåverkan utan att göra avkall på kvalitet och service. Därför väljer vi leverantörer och produkter som åstadkommer minsta möjliga påverkan på miljön. Hotellet är kvalitetscertifierat enligt ISO 14001 och miljömärkt med Svanen. Dessutom är restaurangen Kravcertifierad.  Som första hotell i Sverige är Skepparholmen hållbarhetscertifierad enligt ISO 20121 - Hållbarhet vid evenemang. Standarden är global och ska leda till en mer hållbar verksamhet där miljömässiga, sociala och ekonomiska aspekter beaktas vid genomförande av evenemang.

waves2-01